Årskrönika 2015

Årskrönika 2015

Så var det då dags att summera ännu ett travår. Vi skulle kunna nöja oss med att notera att 2015 blev ett riktigt skitår men för er kära läsare ska vi gå in lite mer i detalj. Trevlig läsning.

Det nya året började som det gamla slutade, infektioner och ohälsa i stallet och vad vi än gjorde dök det upp nya baciller och till slut var det bara som det gick i ett. Hästar kan ju trots att några påstår annat inte tala och i detta fall hade det varit önskvärt att dom faktiskt kunnat det. Januari inleddes med nya blodprov, vaccinationer och annat för att försöka mota ut ohälsan. Bl a Flor de Rafaela gjorde en start och var faktiskt bra som femma efter snabb spurt. Finito, Winnerofitall, Lucky New Star, Första Maj och First Out Ann gjorde tappra försök men kammade hem noll. I februari och Mars startade bara en häst First Out Ann utan resultat men Nightlight som varit sjuk nästan hela vintern var frisk och fick oss att dra på smilbanden rejält efter varje träningspass. I April startade Lucky New Star, Winnerofitall, Suneca och Trader Mon och den sistnämnda gjorde faktiskt en bra insats som sjua efter rejäl galopp. Vi hade ett mycket lyckad stallträff för Västerbo Flashback där vi även visade upp Nightlight M.L. för första gången.

I maj startade Star M.L, Suneca, Trader Mon, Lucky New Star, Finito och Västerbo Flashback debuterade men fortfarande ville ingenting fungera. Lagom till Elitloppshelgen flyttade vi ut till gården i Östansjö där vi hittat allt vi letat efter. I juni gick våran lilla pärla Nightlight premielopp och hon glänste verkligen när hon på snabba ben lämnade övriga bakom sig över upploppet. Hon blev också fulltecknad med 10 andelar. Over the Wire Ant gjorde bra debut för oss och äntligen hade Star M.L. fått ordning på benen och var bra som tvåa efter långspurt. Övriga som startade var Winnerofitall, Finito och Flor de Rafaela. Lucky New Star fick lämna stallet då han tröttnat på oss. De fick även Trader Mon och Suneca göra fast det var inte hästarna det var fel på. I juli fick så äntligen Star vinna när hon krossade ledaren varvet kvar och tog en imponerande seger och tränaren sa att det här är stallets bästa häst i vinnarcirkeln på Fornaboda. Nightlight kvalade och startade gjorde Tilda Lavec och Over the Wire Ant utan framgång. I augusti startade Winnerofitall och underpresterade igen. Och äntligen hittade vi felet på honom och vi ställde av honom helt och släppte ut honom till småkillarna på lösdriften, där går han än. Star var återigen bra som tvåa och First Out Ann, Over the Wire Ant samt lilla Nightlight startade.

Tvååriga Nightlight gladde oss med att i mitten av september hänga på i tufft sällskap till en fjärdeplats i sin andra start i livet. Flor de Rafaela, Västerbo Flashback, Star M.L., First Out Ann och Over the Wire startade också. I Oktober gick Angel Lily premielopp och startade gjorde Västerbo Flashback, Star M.L. Finito, Nightlight M.L. och Flor de Rafaela, den sistnämnda lämnade galoppskorna i stallet och tog sin första seger. Vi köpte ettåriga Nana Doc på kriterieauktionen ett köp vi inte kommer få ångra! I November startade Star M.L., First Out Ann, Nightlight M.L., Flor de Rafaela och Finito med några bra insatser. I December startade Flor de Rafaela, Over the Wire Ant, First Out Ann, Finito, Västerbo Flashback och Star M.L. den sistnämnda var bäst med en andraplats och är den häst som hela säsongen hållt stilen på siffrorna och levererat fina insatser nästan varje gång.

Trots blekt stall dubblade Magnus sina siffror som kusk och körde in snygga 439 300:- 8 segrar, 15 andraplatser och 10 tredjeplatser blev det, mycket tack vare team Billy Steen och bl a SuperQuota som verkligen varit bra! Snygga 25 % på plats vilket är mycket bra.

Vi tackar alla hästägare och övriga supporters för i år, 2015 är slut och nu kör vi fullt ös in i 2016!! Gott nytt år!

 

Bästa hälsningar Klara och Magnus