Årskrönika 2016

Året som gått...

Sådär ja nu skriver vi strax 2017 i kalendern för första gången och när champangekorkarna tystnat och sista fyrverkerierna ebbat ut är det dags för ett nytt travår i Sverige!

 

Här nedan bjuds det på årskrönika anno 2016.

 

I Januari startade endast Over the wire Ant en gång ut att få pengar.

Star M.L gjorde stallets enda start i februari och rasade ihop i travet i ledningen som favorit.

Nordsvensken Juni Dox som vi tränat hela vintern testade att kvala i mars men hon visade gamla takter från förr genom att vara ovillig och istadig så hon fick åka hem igen. Flashan startade också en gång, hon var uppåt efter magmedicin men kammade noll. Snabb revansch dock då hon veckan efter, den 3 april på Färjestad, höll mycket bra från rygg ledaren och tjänade sina först pengar 5000:- via en säker andraplats. Dagen efter var det också mungiporna uppåt då Nightlight årsdebuterade och slog till med en rekordsänkning med fem sekunder i sin första start som treåring, 5500:- fick hon med sig hem för besväret. Flashan hann också med en tredjeplats från ledningen efter elakt tryck hela vägen och vi trodde länge att hon skulle få sin första seger nu men fick ge sig sista stegen. Övriga som startade denna månad var First Out Ann, Over the Wire Ant och Winnerofitall men dom kammade noll. Nana Doc fixade ihop ett nytt ägargäng och blev våran tredje andelshäst.

I maj startade Star M.L., Nightlight M.L. och Flor de Rafaela, den sistnämda gjorde årsdebut och dundrade runt på 1.16.3 på ett mycket bra sätt, rejäl rekordsänkning här också. De två förstnämda gjorde bra insatser men Flashan svek igen i sin majstart. Lilla Nightlight tjänade snygga 18 000 på två starter!

I juni drog vi till mysiga sommarbanan Åmål och höll på att få en snygg dubbel, Star M.L. ledde hela vägen och Flashan försökte även hon leda loppet igenom men släppte förbi sig en till slut. Kul dag! Vi debuterade även på Gotland denna månad och Flor de Rafaela ledde länge och såg ut att gå mot seger men möte en för klassen riktigt bra häst som slog av henne till slut, en mycket bra insats ändå av Flor de Rafaela som är bra när hon lämnar galoppskorna i stallet. Nightlight startade samma dag men var dålig, enda gången hittills man faktiskt kan säga det. Vi vände åter till ön i slutet av månaden med Raffa som denna gång tagit med sig sin hagkompis Star M.L., den sistnämda vann med halva upploppet och 30 000 kr som hon minuterna senare blev av med då hon diskades för trängning. Raffa svarade med att fela bakom bilen i samma lopp som favorit med Petter Karlsson. Mindre kul dag och väldigt låångt hem!

I juli gick tvååriga Allyhills Francais sitt premielopp, Raffa var tvåa och diskad, Star var ofräsch igen men Nightlight gladdes oss verkligen med att göra sitt livs bästa lopp hittills när hon gick 1.16.7 som femma i stentuff konkurens på Visbys V86 tävlingar och såg ut som en riktigt räser, kusken Petter Karlsson var lyrisk och ägare PÅ PLATS nöjda såklart denna varma sommarkväll. Flashan testade barfota ro och var hopplöst osäker första 500m men tog igen mycket och var uppåt som femma med Jorma Kontio. Även hon hade två andelsägare tillresta från fastlandet, WOW! I Juli gick Flashans första avtal ut och ca 25 delägare gladdes oss att vilja fortsätta vara med framöver.

I augusti startade Star och galopperade igen, Flashan var dålig, Nightlight var bra, Finito dålig och Raffa skitbra när hon var trea på årssnabbaste 1.15.8 och fick 10 000!

I september drog vi till Jägersro med Raffa och Nightlight, Björn Goop körde Nightlight M.L. och hon gick nytt rekord med 1.16.4 och fick med sig 5500:- för sin åttondeplats, Raffa blev grovt påkörd och det kunde lika gärna slutat med katastrof. I slutet av månaden stannade Flashan och Raffa helt efter ett varv och vi ställde av alla tävlingshästar en månad för säkerhetsskull.

 I oktober startade endast Finito som felade, premielopp och 20 000 kr in per häst fixade dock tvååringarna Ulysees Rick, Starlight M.L., Morgning Star M.L. och His Highness M.L. Nana Doc visade dock tyvärr att hon absolut inte hade för avsikt att sköta sig på banan.

November inleddes med att Nightlight M.L. tog karriärens första galoppsteg, Star gjorde efterlängtad comeback och var snuskigt bra som tvåa från ledningen, slagen i sista steget! Flashan var också tvåa, Nightlight blek, Raffa ströks från Örebro pga bedrövlig bana.

I december gjorde endast Flashan en start och var supersnabb från start och kunde på stabila ben enkelt hålla ledningen från innerspåret, blev dock överfallen i omgångar och trött till slut.

 

Som vanligt har det varit upp och ner resultatmässigt, flera av hästarna har gjort flera riktigt vassa insatser men överlag har vi kört in alldelles för lite pengar.

 

Magnus svarade dock upp fjolårets snygga kusksiffror med att putsa till dom ytterligare och körde in 461 150 kr på 138 försök. 3 segrar, 18 andraplatser och 13 tredjeplatser.

 

Vi vill avsluta med att TACKA våra hästägare och alla andelsägare som fortsatt att vara en del av vårat stall, utan er är vi inget!

 

GOTT NYTT TRAV ÅR önskar vi er alla /Klara och Magnus