Stall Magnus S Karlsson -andelsägande med mervärde!

First Out Ann segerdefilerar 28/8, seger nr fyra i Augusti.

Vi gör årslut för tävlingsåret 2014 och konstaterar att våra hästar gjorde 98 starter och sprang in 277 250:-, var femte start resulterade i en topptreplacering.

Jackys Tore inledde året på Solvalla den 8:e januari med en sjätteplats. Några veckor senare var han tillbaka och dundrade till ledningen och vann enkelt. First Out Ann kom tillbaka efter en paus och var tvåa direkt med mersmak på Sundbyholm. Övriga som startade under månaden var B.S Anna, Lucky New Star, Finito, Order by Messi, Stopsigns Beauty och Änglasjöns Julia. Bäst av dom var Lucky New Star som visade smygform med en tredjeplats.

Februari inleddes åter på Solvalla och Lucky New Star och First Out Ann for dit och vände hem med en tredje och fjärdeplacering efter starka insatser. Hagkompisen Jackys Tore ville inte vara sämre utan satte ribban för övriga stallkamrater med att ta andra raka på Solvalla under denna månad. First Out Ann var åter positiv som sexa i ett amatörlopp på ovannämnda bana samma månad och Änglasjöns Julia gjorde också en start och fick med sig en mindre peng.

Mars gick mest i tråkigheters tecken då Jackys Tore gick sönder i sitt ben och fick åka på rehab. B.S. Anna, Stopsigns Beauty, Änglasjöns Julia, Lucky New Star och First Out Ann startade utan att bidra med särskilt mycket.

I April for vi till Åmål och gjorde första starten med Första Maj som var duktig som fyra efter nästan ett års frånvaro. First Out Ann återföll i galoppsynder och Änglasjöns Julia och Lucky New Star startade också denna månad.

 Maj inleddes med långtripp till Rättvik där Första Maj var dunderfin men satt alltför länge fast i ryggen på en dålig häst och spurtade enormt bra när hon äntligen fick fritt men det räckte tyvärr bara till en femteplats. First Out Ann var också med på resan men fick vända hem till stallet utan att deltaga pga bråkighet. Lucky New Star fick en peng på sommarbanan Fornaboda som haft premiär och de fina tvååringarna Spotlite Son M.L. Och Ritva M.L. glänste i sina premielopp vilka inbringade 20 000 till sina respektive ägare. Under månaden fick vi lära känna Trader Mon och hans syster Suneca som dök upp i stallet. Winnerofitall kvalade på ett mycket bra sätt den 22:a denna månad och hoppet tändes att han nog kanske skulle kunna ta sig tillbaka till tävlingsbanan.

I juni gick B.Sign och Doc Red sina premielopp och Winner gjorde sin första start efter tre års frånvaro och fick med sig en mindre slant, Lucky New Star var femma i samma lopp. Första Maj var blek i ett lopp på Årjäng men fick med en slant. Den begynnande stallformen började så smått visa sig när vi var till Arvika i slutet av månaden då nyförvärven Trader Mon och Suneca var trea respektive tvåa. Den sistnämnda imponerade oerhört på oss genom att dundra till ledningen och ettrigt försvara sig så när som hela upploppet ner. Lucky New Star var bra som trea medans First Out Ann åter tog sig en galopp och fick gå på sommarlov.

I Juli gick våran fina andelshäst Västerbo Flashback premielopp inför sina 40 ivrigt påhejande ägare. Winnerofitall visade att han var tillbaka och just den dagen bättre än någonsin vill vi påstå då han var fyra i Hästägarepokalen på snygga 15.1 voltstart. Det var en mycket nöjd ägare och tränare som kunde konstatera att -Fan, vad bra han är! :) Suneca hade tre ben i mål på förhand i ett fint lopp på Fornaboda men var blek och dålig från ledningen. Ett av årets suraste nederlag. Trader gladde oss med att åter vara trea och Första Maj var okej med en mindre placering.

Så kom månaden som vi kan tänka tillbaka på kalla vinterdagar när det mesta känns som det kvittar. Trots en hel del oro i stallet över underpresterande hästar och senare konstaterat Rhinovirus så inleddes den första dagen i denna månad med storslam för stallet på hemmaplan. Först ut var Finito med en fin andraplats, Suneca visade att känslan vi fått från debuten för oss inte var fel utan vann hur lätt som helst från ledningen. Några lopp senare var det fine Winnerofitall som trots tufft lopp och rejäl mjölksyra till slut visade enorm kämpaglöd och vinnarskalle och fixade en dubbelseger till stallet. Tre veckor senare for vi till Romme med Suneca som via en visslande avslutning så när hann fram till seger men fick nöja sig med en andraplats, med på resan var Winnerofitall som vann enkelt igen i ösregnet. Nån vecka senare var First Out Ann tillbaka från sommarlovet och vann direkt, Finito var samma dag grym som tvåa åter igen. Övriga startande denna månad var Trader Mon, Lucky New Star, Änglasjöns Julia och Första Maj som underpresterade rejält. Vi hämtade även hem Nya Andelshästen Nightlight M.L. så framtiden är säkrad.

September inleddes som Augusti avslutades med seger igen, denna gång fick Finito äntligen vinna sitt första lopp och det var många glada miner i stallet såklart. Denna månad startade även Winnerofitall, Lucky New Star, Änglasjöns Julia, Första Maj, Suneca och Trader Mon, de tre sistnämnda var trea och fyra som bästa resultat.

Oktober inleddes med att tvååriga Västerbo Flashback kvalade, det gjorde även Spotlite Son M.L. och Ritva M.L. senare under månaden, gott resultat med de tvååriga hästarna alltså. Tilda Lavec, Winnerofitall, Första Maj, Finito, Trader Mon, Suneca, Jackys Tore, och First Out Ann startade med mycket blygsamma resultat på samtliga.

November gick också mest i moll, Trader Mon, Suneca, Winnerofitall, Änglasjöns Julia, Första Maj och First Out Ann startade men det blev inga större mängder med pengar in.

Årets sista månad startades det sporadiskt men Första Maj och First Out Ann var duktiga med två fjärdeplatser, övriga startande denna månad var Flor de Rafaela och Trader Mon.

Idag när detta skrivs på årets sista dag orkar solen fram mellan molnen enstaka stunder och temperaturen visar behagliga 1-2 plus, hästarna mumsar hö i hagen och verkar förnöjdsamma, kanske drömmer dom om framtida segrar, det gör iallafall vi!

 

Gott nytt travår önskar vi alla våra kunder!

/Magnus och Klara